Waarom kiezen tussen een boeiende jobinhoud en een leuk team als je beide kan krijgen? Jorien Baete vond de ideale combo bij Grant Thornton. Ze startte er vorig jaar als Junior Auditor en groeit steeds meer in haar job. “Ik werd hier zo goed onthaald en begeleid. Dan kom je met plezier werken.”

 

Je zwaait af als student en de wereld ligt aan je voeten. Tijd voor die eerste carrièrestap. Wat Grant Thornton je biedt? Een vat vol kennis, een gevarieerde klantenportefeuille en groeikansen om in een mum van tijd verder te springen. In ‘Freshman Year’ polsen we bij zes Junior Auditors naar hun eerste ervaringen.

 

Hoe kwam je voor het eerst in contact met Grant Thornton?

“Op de jobbeurs van de Gentse studentenvereniging van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde. We raakten er aan de praat en ik voelde meteen een klik. Hun aanpak is anders dan andere: heel persoonlijk en betrokken. In een latere fase sprak ik zowel met een partner als starter uit het Gentse team. Vooral die laatste kon me echt overtuigen: hij sprak tenslotte uit ervaring. Mijn buikgevoel zei dat Grant Thornton voor mij de ideale eerste werkplek was.”

Wat is je bijgebleven van je eerste dag(en)?

“Starten op een nieuwe job met veel onbekende gezichten is natuurlijk overweldigend. Maar de collega’s waren erg toegankelijk. Ik werd warm onthaald en er was die dag ook een receptie met alle medewerkers om de nieuwkomers welkom te heten. Erg leuk! In de weken erna werden de starters stapsgewijs opgeleid en kwamen we al voor het eerst in contact met klanten. Een mooi evenwicht tussen theorie en praktijk.”

 

“Als auditor heb je veel contact met de klant. Het is fijn als je voelt dat die uiteindelijk vertrouwen in je stelt.”

 

Wat houdt een job als Junior Auditor precies in? 

“Er zijn zoveel facetten aan de job dat hij moeilijk samen te vatten is. Een auditseizoen loopt van september tot mei. In die maanden doorloop je elke stap van het auditproces, van de interim audit tot de final audit: stocktellingen, de controle van de jaarrekening, auditverslagen opstellen … het hoort er allemaal bij. Maar het draait niet enkel om de cijfers, auditor is evengoed een sociaal beroep. En ook in je klantencontact moet je groeien. Het is fijn als je voelt dat een klant uiteindelijk vertrouwen in je stelt.”

Waarom zou je als afgestudeerde solliciteren bij Grant Thornton?

“Je krijgt hier het beste van twee werelden: een uitdagende job met veel verantwoordelijkheid én een leuke teamsfeer. Er is bovendien veel aandacht voor persoonlijke groei. In dat leerproces mag je fouten maken. Er staat altijd iemand klaar om je op te vangen. We zijn hier allemaal om van elkaar te leren.”

Wil je net als Jorien deel uitmaken van een topteam en groeien in een uitdagende job?

Bekijk onze vacature voor ‘Junior Auditor’ en misschien word jij wel onze volgende ‘freshman’.