Niet de kille corporatesfeer, maar ook niet té familiaal. Louise Nagels wist na haar stage exact in wat voor bedrijf ze wou gaan werken. “Grant Thornton biedt de gulden middenweg”, zegt ze. “Je kan hier alles vragen én krijgt de juiste feedback om te groeien in je loopbaan.” Maak kennis met onze leergierige Junior Auditor.

 

Je zwaait af als student en de wereld ligt aan je voeten. Tijd voor die eerste carrièrestap. Wat Grant Thornton je biedt? Een vat vol kennis, een gevarieerde klantenportefeuille en groeikansen om in een mum van tijd verder te springen. In ‘Freshman Year’ polsen we bij zes Junior Auditors naar hun eerste ervaringen bij Grant Thornton.

 

Hoe heb je Grant Thornton leren kennen?

“Via de bedrijvenbeurzen van de VUB tijdens mijn studentenjaren. Daar sprak ik met verschillende potentiële werkgevers, maar Grant Thornton bleef me het meest bij. Waarom? Wel, de persoonlijke aanpak sprak me heel erg aan. Ik voelde meteen dat het er niet te stijf aan toegaat. En dat gevoel werd in mijn eerste jaar bevestigd.”

Hoe verliep je start?

“De eerste week stond volledig in het teken van opleiding. De zestal weken daarna kreeg ik ook een dag per week opleiding. Zo werd ik helemaal ondergedompeld in de auditwereld. Als starter ga je ook snel bij klanten werken. Dat is best eng in het begin, maar wel heel waardevol. Zo kan je je nieuwe kennis meteen omzetten in de praktijk en leer je op korte tijd ontzettend veel bij.”

 

“Als starter ga je snel bij klanten werken. Dat is best eng in het begin, maar wel heel waardevol.”

 

Hoe is de band met je collega’s? 

“De samenwerking met het team is heel aangenaam. Ik kan met al mijn vragen terecht bij mijn ervaren collega’s, maar ook met de andere starters kan ik ervaringen en kleine onzekerheden delen. Wanneer ik voor een bepaald dossier in een ander team ga werken, voel ik me zeker geen outsider. Onze werkomgeving is heel open – letterlijk en figuurlijk. Dat is ook nuttig voor de kruisbestuiving tussen onze diensten. Zo kan je als auditmedewerker bijvoorbeeld makkelijk aankloppen bij iemand van Tax & Legal om je klant nog beter te helpen.”

“Ook buiten de werkuren zit de sfeer goed. We gaan al eens samen lunchen, blijven soms ’s avonds plakken om pizza te eten en gingen met de auditmedewerkers lasershooten. Dat is misschien minder belangrijk dan het contact tijdens de werkuren, maar het versterkt wel de band met je collega’s.”

Hoeveel ben je het voorbije jaar gegroeid in je job?

“Ik heb het gevoel dat ik op een jaar Grant Thornton meer geleerd heb dan tijdens mijn zeven studiejaren. Toen ik onlangs mijn dossiers vergeleek met die van mijn beginmaanden, dan zag ik een groot verschil. Ze zijn nu veel duidelijker en uitgebreider. Met mijn manager spreek ik ook maandelijks over mijn evolutie. Hij vraagt me dan welke taken ik interessant en minder boeiend vind. Zo kan ik zelf richting geven aan mijn carrièrepad.”

Wil je net als Louise je carrière zelf mee vormgeven bij Grant Thornton?

Bekijk onze vacature voor ‘Junior Auditor’ en misschien word jij wel onze volgende ‘freshman’.