Zoals velen had Olivier Peeters geen duidelijk beeld van wat een auditor precies doet. Na een intens startersjaar bij Grant Thornton weet hij intussen beter. Klanten optimaal adviseren is een belangrijk deel van zijn job. “Auditing is zoveel meer dan jaarrekeningen controleren.”

 

Je zwaait af als student en de wereld ligt aan je voeten. Tijd voor die eerste carrièrestap. Wat Grant Thornton je biedt? Een vat vol kennis, een gevarieerde klantenportefeuille en groeikansen om in een mum van tijd verder te springen. In ‘Freshman Year’ polsen we bij zes Junior Auditors naar hun eerste ervaringen.

 

Hoe kwam Grant Thornton op je pad?

“Als laatstejaarsstudent krijg je tegenwoordig heel wat jobaanbiedingen op LinkedIn. Een daarvan was van een recruiter gespecialiseerd in financiële profielen. Ik was op dat moment nog erg zoekende. De recruiter stelde me een aantal gerichte vragen en al snel bleek dat een job als auditor perfect aansloot bij mijn interesses. Zij regelden de eerste gesprekken met Grant Thornton en zo ging de bal aan het rollen.”

Waarom koos je voor Grant Thornton?

“Ik wilde vooral geen nummer zijn, maar deel uitmaken van een ploeg waar iedereen elkaar kent. Bij Grant Thornton heerst er een heel gemoedelijke sfeer. Je staat in nauw contact met je collega’s, teammanager en de andere leidinggevenden. Wat me ook erg aansprak zijn de vele leerkansen die je hier krijgt. En wel meteen. Je hoeft geen jaren te wachten op je volgende carrièrestap.”

 

“Een job als Junior Auditor is dé perfecte leerschool voor pas afgestudeerden met ambitie.”

 

Hoe ziet een doorsnee werkdag van een Junior Auditor eruit? 

“In onze job is niets doorsnee. Elk dossier is anders en vraagt een aanpak op maat. Net dat maakt het werk zo boeiend. Je komt al snel in contact met heel verschillende bedrijven en duikt diep in hun financiën. Dan zie je pas hoe een bedrijf achter de schermen werkt. Je leert deze job pas écht al doende, door de theorie meteen om te zetten in de praktijk. Er is geen betere leerschool.”

Wat mogen pas afgestudeerden verwachten als ze bij Grant Thornton starten als Junior Auditor?

“Naast de uitdagende job krijgen starters hier meteen veel vrijheid en flexibiliteit. Je werkt van thuis of op kantoor, kiest zelf hoe je je dag indeelt en bepaalt samen met je teammanager waarin je wil groeien. Je krijgt ook al snel de kans om een opleiding bedrijfsrevisor te volgen. Alles kan, niets moet. En dat is een fijn gevoel. Ik kijk er erg naar uit om op mijn beurt de nieuwe juniors mee op te leiden. Ik wil hen even goed ondersteunen en begeleiden zoals mijn voorgangers dat bij mij deden.”

Wil je net als Olivier een uitdagende startersjob boordevol leerkansen?

Bekijk onze vacature voor ‘Junior Auditor’ en misschien word jij wel onze volgende ‘freshman’.