Instappen midden in het audit busy season is ongewoon, maar getuigt wel van lef. Na zijn marketingstudies aan de Karel de Grote Hogeschool volgde Sibren Van Trier nog een master in organisatie en management aan de Universiteit Antwerpen. Toen hij die begin 2022 afrondde, wou Sibren meteen aan de slag. Dat kon als Junior Auditor bij Grant Thornton.

 

Je zwaait af als student en de wereld ligt aan je voeten. Tijd voor die eerste carrièrestap. Wat Grant Thornton je biedt? Een vat vol kennis, een gevarieerde klantenportefeuille en groeikansen om in een mum van tijd verder te springen. In ‘Freshman Year’ polsen we bij vier Junior Auditors naar hun eerste ervaringen.

 

Als nieuwkomer starten midden in een drukke periode. Het lijkt niet ideaal?

“Junior Auditors starten hier doorgaans in september. Zo heb je enkele maanden om je klaar te stomen voor het drukke voorjaar. Die start heb ik dus gemist. Het is wel fijn dat Grant Thornton me de kans bood om later in te stappen. Anders moest ik enkele maanden wachten.

Ondanks de drukte namen mijn collega’s hun tijd om me wegwijs te maken. De eerste weken wisselde ik vaak van team. Zo kreeg ik de kans om meteen veel mensen te leren kennen. Had ik een vraag, dan stond iedereen voor me klaar. De Antwerpse ploeg is erg betrokken, maar ook de collega’s in de andere kantoren zijn heel behulpzaam.”

Hoe ben je bij Grant Thornton terechtgekomen?

“Mijn eerste kennismaking met Grant Thornton was op een jobbeurs van de universiteit. Ik kende het bedrijf helemaal niet, maar was meteen gewonnen voor de leerkansen, de variërende jobinhoud, een flexibele werkomgeving en het vele klantencontact. Zo ben je na enkele maanden volledig ingewerkt, zelfs als je nog niet helemaal vertrouwd bent met audit.”

“Na enkele maanden ben je volledig ingewerkt, zelfs als je nog niet helemaal vertrouwd bent met audit.”

 

Wat heb je de voorbije maanden al allemaal geleerd? 

“Als Junior Auditor doorloop je het hele auditproces stap voor stap. Je start vrij eenvoudig met het controleren van facturen en gaat steeds dieper: de controle op de cutoff van overlopende rekeningen, jaarrekeningen nakijken, verslagen opstellen … In die enkele maanden bij Grant Thornton leerde ik al meer dan in vier jaar op de schoolbanken. Het is echt een ideale startersjob.”

Waarom moeten afgestudeerden zeker bij Grant Thornton solliciteren?

“Er hangt hier een heel toffe sfeer tussen de collega’s. Iedereen is aanspreekbaar en je voelt weinig of geen afstand tussen juniorprofielen en managers. Er is ook aandacht voor informele netwerkmomenten tussen collega’s, zoals een drink op vrijdag of een leuke teambuilding. Ja, we werken hard, maar de boog moet niet altijd gespannen staan. Werk en plezier zijn hier perfect in balans.”

Wil je net als Sibren een carrièrestart maken in finance?

Bekijk onze vacature voor ‘Junior Auditor’ en misschien word jij wel onze volgende ‘freshman’.