Pitstop

Groeien betekent veranderen. Het heeft een grote impact op de werking van je organisatie. Succesvolle bedrijven staan daarom af en toe stil bij hun functioneren. Ze hechten belang aan een uitgebreide systematische pitstop, en analyseren de interne en externe realiteit waarbinnen hun onderneming functioneert.

Deed jouw bedrijf al zo'n pitstop, nu de wereld er opnieuw normaler uitziet?

 

Een pitstop met Managing Partner Ria Verheyen

Managing Partner Ria Verheyen legt uit hoe Grant Thornton zo'n pitstop voor jouw bedrijf zou aanpakken. Vraag gerust raad aan onze specialisten: want Grant Thornton helpt je graag, pal naast jou. We make your business personal!

Waarom is het nuttig voor een bedrijf om af en toe te ‘retunen’?

De coronacrisis veranderde de hele wereld. Vandaag is het voor elk bedrijf een ideaal moment om stil te staan bij die veranderingen en jouw onderneming door te lichten. Elk bedrijf kan dit jaar als het ware een “pitstop” gebruiken om te reflecteren over de toekomst van je onderneming. Grant Thornton heeft de specialisten die jou daarbij kunnen helpen.

Alles wat er buiten jouw bedrijf veranderde noemen wij de “externe drivers”. Het is steeds belangrijk om die externe factoren constant in het oog te houden, maar dit jaar nog meer dan ooit. Want uiteraard is er een impact voor jouw onderneming, wanneer er buiten sprake is van een “nieuw normaal”.

Welke externe drivers kunnen daarvoor bekeken worden?

Samen, maar vooral pal naast jou, bekijkt Grant Thornton een aantal elementen in die wereld buiten je onderneming. Het is raadzaam om te bekijken hoe je concurrenten zich aanpasten en welke impact dat voor jouw activiteiten heeft. Daarnaast is het ook nuttig om je klanten opnieuw te analyseren. Want ook hun noden en wensen zien er plots helemaal anders uit. Ook overheden voerden dit jaar veel nieuwe regels in, waarvan sommige een blijver zullen zijn en andere snel zullen worden teruggedraaid. En je bedrijf zal waarschijnlijk op zoek moeten naar extra, of nieuwe, financiering.

Bekijk hier de video's van onze experts

Zijn er ook interne zaken die meespelen?

Niet alleen de wereld buiten je onderneming is drastisch veranderd. Ook binnen je organisatie zien een aantal zaken er plots helemaal anders uit. Dus we kijken ook samen naar jouw “interne enablers”, je interne opportuniteiten.

De belangrijkste interne enabler zijn je eigen mensen. Zij doen jouw onderneming draaien. Voor hen veranderde heel erg veel. Samen bekijken we dus welke veranderingen blijvend kunnen zijn. Het doel? Zorgen dat je mensen zich goed en betrokken voelen zal een positieve impact hebben op de motivatie, tijdens thuiswerk én op kantoor.

Maar behalve het welzijn van je mensen is het ook belangrijk dat je processen en structuren wendbaar en flexibel zijn. Zeker nu technologie niet meer weg te denken is, moet bekeken worden hoe goed jouw bedrijf die technologie heeft gebruikt, en kan gebruiken. Kortom, samen bekijken we je hele governance model. Hoe wordt je bedrijf bestuurd? En is dat nog aangepast aan dit nieuwe normaal?

Waarom is Grant Thornton de ideale partij om je daarbij te helpen?

Het zijn diepgaande vragen, naar de essentie van je bedrijf. Met Grant Thornton haal je daarvoor een ervaren gids in huis. Wij staan pal naast jou, en werken als externe adviseur of ‘as a service’, waarbij één van onze specialisten deel van jouw team wordt. Contacteer ons zeker, en samen vinden we de beste formule voor jouw organisatie!