Grant Thornton Logo

Niemand verliest graag geld. Grant Thornton staat je als internationaal audit, accountancy- en adviesbureau bij in de optimalisatie van je processen, financieel beheer en organisatie.
En dat pal naast jou.

 
 

Procesanalyse & Verbetering

Procesanalyse, Procesverbetering & Procesimplementatie

Lees meer
 

Accountancy

Consolidatie, IFRS-rapportering, CFO as a Service & Digitised Accounting

Lees meer
 

Tax

Tax Loss Carry Back, BTW, Corporate Restructuring, Transfer Pricing & Family Office

Lees meer
 

Werkkapitaal

Cashflowprognoses, Impact Kredietfaciliteiten & Stresstests

Lees meer
pic3.jpg

Frederik De Graeve

Partner Direct Tax

 
De juridische en operationele structuur van de groep aligneren, een joint venture opzetten, etc. Met onze geïntegreerde aanpak zorgen we voor een pragmatische planning en implementatie van iedere corporate restructuring.

 

Naar de contactpagina

Contacteer een expert

Procesanalyse & Verbetering

Procesanalyse

Onze analisten lichten jouw workflows door. Dit kan per aspect van de organisatie, of voor de organisatie in het algemeen.

Procesverbetering

Op basis van de analyse doen onze adviseurs doelgerichte voorstellen. Daarbij hebben ze steeds groei voor jouw onderneming voor het oog.

Implementatie

De veranderingen die jij als bedrijfsleider wil doorvoeren, worden door de adviseurs uitgerold en aangeleerd.

Elk bedrijf kampt ergens met processen die vertraging, miscommunicatie of ruis opleveren. De expertise van Grant Thornton legt die zaken bloot. Je bedrijf kan zo nog vlotter functioneren.

Accountancy

Consolidatie 

Geconsolideerde jaarrekeningen moeten steeds sneller en volgens steeds complexere regels opgeleverd worden.

Wij zoeken voor jou de beste oplossing. We zorgen voor een efficiënt consolidatieproces.

IFRS

Ook KMO's en niet-beursgenoteerde bedrijven maken de overstap naar rapporteringen via de IFRS (International Financial Reporting Standards).

Waarom? Professionele financiële verslaggeving staat voor een ambitieuze onderneming. En het maakt deals makkelijker.

Digitised Accounting

Als audit-, accountancy- en adviesorganisatie zet Grant Thornton graag in op de digitalisering van jouw boekhoudsystemen. Wij zorgen ervoor dat jij jouw facturen volledig digitaal kan verwerken. 

We zorgen er ook voor dat jij 24/7 toegang hebt tot al jouw documenten en de laatste insights. Zo heb je altijd de juiste adviezen en cijfers bij de hand.

CFO As A Service

Neem een volwaardige Chief Financial Officer in dienst. Als volwaardig teamlid levert onze CFO professioneel advies voor jouw bedrijf. 

Grant Thornton is een Full Service audit-, accountancy- en adviesbureau. Wij hebben alle soorten specialisten onder één dak. Contacteer ons, en heb morgen een expert in dienst.

Naar de contactpagina

Neem vrijblijvend contact op

Tax

Grant Thornton haalt er voor jou het maximale uit.

Tax Loss Carry Back

Compenseer je winst van vorig jaar, met het verlies van dit jaar. Met de ‘tijdelijke vrijstelling voor verwachte verliezen’ (of carry back) wil de overheid de impact van de coronacrisis verzachten. Wij helpen jou uit te zoeken waarom dit ook voordelig is voor jouw bedrijf.

BTW

Als 'trusted advisor' denken we proactief met je mee om toegevoegde waarde te kunnen bieden op maat van jouw onderneming. Zo kijken we vanuit een btw-oogpunt naar de mogelijkheden voor het verbeteren van de cash flow positie en de juiste btw-toepassingen voor jouw transacties. Dit doen we onder meer via 'btw quick scan', opleiding, assistentie tijdens btw-controles en ad hoc btw-advies.

Corporate Restructuring

Is je groepsstructuur efficiënt en voldoende transparant? Onder begeleiding van audit, accountancy- en adviesorganisatie Grant Thronton kan je de groepsstructuur tegen het licht houden en optimaliseren.

Transfer Pricing

In de huidige economische context dienen bedrijfsmodellen snel te kunnen worden aangepast. Hierbij is aandacht voor de gevolgen op jouw verrekenprijsbeleid essentieel. Zo vermijd je onaangename fiscale verrassingen. Meer nog, een goed onderbouwd verrekenprijsbeleid meteen aligneren op jouw gewijzigd businessmodel, zal jouw processen efficiënter en vlotter laten verlopen. Onze experten bij Grant Thornton hebben jarenlange internationale en praktische ervaring in het ontwerpen, uitwerken, communiceren en implementeren van transfer pricing beleid. 

Family Office

Financiële en fiscaal-juridische optimalisatie zijn niet enkel voor bedrijven een hot topic. Ook het privé-kapitaal van ondernemers verdient een professioneel advies en een lange termijnperspectief dat we opbouwen in samenwerking met jouw andere vertrouwde dienstverleners. Grant Thornton licht het globale beheer ervan door en bekijkt waar jullie als familie vooruitgang kunnen boeken. We zorgen ervoor dat jullie overzicht kunnen behouden en gemoedsrust vinden.

Kijk hoe wij jou kunnen helpen

Naar de contactpagina

Werkkapitaal

Cashflowprognoses

Door het opzetten van "cash forecasting" op dagbasis, gekoppeld aan prognoses op korte en middellange termijn, staan we je bij in de optimalisatie van je werkkapitaal. Zo maak je liquide middelen vrij.

Impact Kredietfaciliteiten

Bepaalde schuldfaciliteiten worden sneller beïnvloed door een plotse wijziging in de economische activiteiten. Dit geldt met name voor "asset based" kredietfaciliteiten. De beschikbare financiering wordt daarbij aangestuurd door debiteuren- en voorraadniveaus. 

Stresstests

Door uw prognoses te "stresstesten" op verschillende onvoorziene scenario's, krijg je meer inzicht in je werkkapitaal. We begeleiden je graag bij deze modellering.

Toekomstgericht ondernemen begint met een inzicht in de actuele cijfers. Realiseer jouw doelen dankzij gefundeerde beslissingen. Gebruik onze heldere inzichten voor de juiste strategische keuzes.

Vraag een gesprek aan

Naar de contactpagina