Of je nu een starter, een kleine familiale onderneming, een groeiend bedrijf of een grote organisatie bent: de financiële experts van de afdeling Accountancy & Business Process Solutions bezorgen je graag advies en ondersteuning.

Op basis van de noden van de organisatie kunnen de accountants:

  • een onderdeel van je administratie vormen.
  • meewerken op projectbasis.
  • de volledige administratie en financiële rapportering voor hun rekening nemen.

Je boekhouding en financiële rapportering realiseren groei!

Voor veel ondernemers staat hun boekhouding vaak synoniem voor: verplichtingen en compliance. Als we echter op basis van de financiële cijfers een transparante rapportering kunnen generen, wordt de boekhouding meer dan ‘een administratieve last’.  Een financiële rapportering kun je immers gebruiken als werkinstrument: het kompas van de onderneming. 

Onze accountants:

  • zorgen ervoor dat je rapportering duidelijke, betrouwbare informatie bevat.
  • ondersteunen je bij het interpreteren van cijfers, zodat je de juiste operationele beslissingen neemt. 

Je accountant, jouw unieke vertrouwenspersoon!

Grant Thornton-accountants gaan verder dan de cijfers… ze denken met je mee! Niet alleen over de uitwerking van bedrijfsdoelstellingen, ook over je persoonlijke doelstellingen.

We willen graag een langetermijnrelatie opbouwen, gebaseerd op wederzijds vertrouwen. Vandaar dat je bij Grant Thornton voor al je vragen slechts bij één vertrouwenspersoon terecht komt. 

Accountancy & Reporting

Accounting & reporting

Of u er nu voor kiest om onze experts in te zetten om uw volledige financiële rapportering te verzorgen of u hen als ondersteuning wenst in te zetten voor een welbepaald project of een gedeelte van uw boekhouding: wij hebben de kennis en ervaring om kwaliteitsvolle ondersteuning te bieden op maat van wat u nodig heeft.

CFO-as-a-Service

Wil je groeien, maar is een voltijdse CFO een brug te ver voor je bedrijf? Met CFO-as-a-Service krijg je financieel advies, op strategisch en operationeel niveau.

Compliance directe en indirecte belastingen

Onze dienstverlening gaat verder dan de voorbereiding en indiening van fiscale fiches of de aangiftes in de vennootschapsbelasting. We adviseren u graag inzake de planning van voorafbetalingen, de toekenning van roerende inkomsten, dividenden, tantièmes, optimalisatiemogelijkheden, vrijstellingen, tarieven, aftrekbaarheid van kosten, fiscaal interessante verloning en employee benefits,…

Administratieve dienstverlening

Onze accountants zorgen ervoor dat uw administratie voldoet aan alle wet- en regelgeving. Daarnaast kijken zij ook naar fiscale en juridische aspecten die belangrijk zijn om uw doelstellingen te realiseren. Zij zorgen voor een uitgebreide voorbereiding van uw rapportering en tijdige indiening van aangiftes.

Payroll services

Onze payroll experts zijn volledig op de hoogte van de Belgische wetgeving. Zij helpen u een sociaal secretariaat aanstellen dat het best aan de noden van uw onderneming voldoet. Onze teams zorgen er voor dat uw HR data op de juiste manier wordt verwerkt en contoleren de output van human resources systemen en treffen de nodige maatregelen zodat zowel de onderneming als haar medewerkers over alle nodige documentatie beschikt.

Outsourcing

Uw financiële informatie is een belangrijke management tool. Daarom is het belangrijk dat het volledige rapporteringsproces, van budgettering tot het indienen van jaarrekeningen en aangiftes volledig in lijn is met de ondernemingsstrategie en informatienoden.

Financiële en management accounting services

Outsourcing your operations and specific business functions to Grant Thornton can not only cut costs, but also bring new insights and experience to your business.

Starters en hun business plan

Onze start-up en business plan dienstverlening biedt daarbij zinvol advies en zorgt dat u duidelijke antwoorden krijgt op die moeilijke vragen op cruciale momenten. Onze adviseurs helpen u verschillende opties te bekijken, ondersteund door business plannen, cijfermateriaal en andere informatie die kan helpen een beslissing te nemen over volgende stappen in uw ondernemingsgroei.

Consolidatie

U staat voor de uitdaging om (geconsolideerde) cijfers steeds sneller ter beschikking te stellen, en dit in een reglementaire omgeving die permanent evolueert. U moet de juiste technische keuzes maken om flexibel te blijven wat de informatiesystemen en de organisatie van processen betreft.

Global Compliance and Reporting Solutions

Als ondernemer actief in verschillende landen, word je dikwijls geconfronteerd met diverse lokale verplichtingen. Dankzij onze Global Compliance and Reporting-dienstverlening bieden wij u de oplossing in dit regelgevend kluwen.