Zowel strategisch geplande als ad-hoc opportuniteiten kunnen ervoor zorgen dat ondernemingen overgaan tot overnames, desinvesteringen, joint ventures, allianties, … 

Onze onafhankelijke adviseurs kunnen u begeleiden in dit proces. En dit vanaf het ogenblik dat een mogelijke transactie wordt geïdentificeerd. Ze bekijken de verschillende fasen (waardebepaling, due diligence, structuratie) steeds vanuit diverse perspectieven: wetgeving, fiscaliteit, … en bezorgen u de gepaste informatie die u nodig heeft om de volgende stap te zetten. 

Onze teams begrijpen uw onderneming en bieden u de juiste dienstverlening op het juiste moment. Uw organisatie van alle kanten bekijken in de verschillende stadia van haar groei is de basis van onze aanpak. Hoewel onze experts werken volgens een getest proces om u advies te bieden, begrijpen zij dat een onderneming geen statisch gegeven is. Zij werken proactief en ondersteunen u in uw evolutie met advies op maat, wanneer u dat nodig heeft.

Fusie & overname

Waarderingen

Voor organisaties die betrokken zijn bij een transactie, geschil, fusie, overname of herstructurering zal de waarde van de betrokken onderneming en haar activa een belangrijke commerciële overweging vormen. Een duidelijk en doordacht beeld van de respectieve waarde is in zulke situaties dan ook essentieel.

Due diligence onderzoek

Het due diligence-onderzoek brengt de risico's in kaart en onderzoekt mogelijke financiële, fiscale, juridische of operationele valkuilen. Wij bieden robuuste due diligence-diensten aan, die duidelijk zijn afgestemd op de vereisten van onze klanten.

Onafhankelijk advies bij overnames

Wilt u uw bedrijf verkopen of liever door een overname laten groeien?

Vennootschapsrechtelijke reorganisaties

De hertekening van je groepsstructuur kan een aanzienlijke kostenbesparing en/of efficiëntieverbetering betekenen. De herstructureringen van het Wetboek van Vennootschappen en Verenigingen (fusie, splitsing, inbreng of overdracht van bedrijfstak, ...) bezorgen u de juridische middelen om dit te bewerkstelligen.

Juridische begeleiding

Fusies en overnames betekenen een uitdaging voor dynamische organisaties. Als manager of ondernemer wil je die uitdaging langs alle kanten bekijken om de beste voorwaarden te bekomen. Daarom werken onze professionals bij fusie-, verkoop- of overnametrajecten op basis van integraal procesmanagement.

Steven Pazen
Partner, Transaction Advisory Services
Steven Pazen