Alle aspecten van internationale tewerkstelling beheersen

Ondernemingsgroei blijft vaak niet beperkt tot de landsgrenzen. Meestal betekent uw internationale expansie ook een impact op uw werknemers die een uitdaging in het buitenland aangaan. Dit heeft zowel voor u als voor uw werknemers praktische, juridische en fiscale gevolgen.

Internationale tewerkstelling is een standaardpraktijk geworden in het hedendaagse HR-beleid. Niettemin roept dit zowel bij de expat als bij de werkgever verschillende vragen op. Is een werkvergunning vereist? Welk arbeidsrecht en sociaal zekerheidsrecht is van toepassing? In welk land zijn belastingen verschuldigd? Hoe moet de payroll worden opgezet? Is er mogelijkheid tot optimalisatie?

GrowthBlog 1e werknemer in België: geen werkgeversbijdragen verschuldigd Verder lezen
Ebook Expatriate tax ebook Read more

Ons Global Mobility Services-team begrijpt dat uw mensen uw belangrijkste troeven zijn. We nemen daarom de tijd om uw organisatie beter te leren kennen en uw specifieke noden te identificeren. Dit zorgt ervoor, in combinatie met onze globale aanwezigheid door ons netwerk, dat we antwoorden op maat kunnen bieden op al uw global-mobility-vragen.

Onze specialisten werken samen om u een transparante en praktisch toepasbare oplossing voor uw internationale tewerkstelling te bieden. Zij zorgen ervoor dat de taxatie voor alle partijen geoptimaliseerd is en bieden antwoorden op alle vragen die u of uw werknemers zouden hebben.