Realiseer het groeipotentieel van uw organisatie, uw familiebedrijf en uw persoonlijk vermogen

Familiebedrijven vormen de ruggegraat van onze economie. Generaties van ondernemers bouwen hun organisatie op over jaren en generaties heen. Vaak nemen ze persoonlijke risico’s om hun groeiambities te realiseren. Bij Grant Thornton begrijpen we dat advies aan familiebedrijven daarom vaak verschilt van dienstverlening aan grote internationale concerns. Onze adviseurs begrijpen dat voor een familiebedrijf de accenten anders liggen en dat uw onderneming vaak meer betekent: het is uw passie, uw familie en uw organisatie die uw familie heeft opgebouwd.

Gespecialiseerd advies op maat

Omdat we adviseurs zijn voor dynamische organisaties, kunnen we uw familieonderneming het advies bieden dat u nodig heeft op het juiste moment. We doen dit met onze eigen persoonlijke aanpak, omdat we uw idee delen dat iedere onderneming haar eigen verhaal heeft en zich op een andere manier ontwikkelt. Als vertrouwenspersonen zijn onze experts er voor u bij iedere stap met advies voor ieder sleutelmoment. Of het nu gaat om investeringsplannen, nationale of internationale expansie, optimalisatie van uw fiscale positie, bedrijfsoverdracht, overnames, … Elke stap heeft een impact op uw onderneming.

We begrijpen ook dat u als zaakvoerder en eigenaar van uw onderneming ook persoonlijke doelstellingen heeft die een invloed hebben en vice versa: huwelijk, kinderen, pensioen, schenkingen, successieplanning, overdracht, …

De evolutie van uw onderneming en de impact die deze heeft op u en uw familie, heeft specifieke fiscale, juridische, financiële en organisatorische gevolgen. Bij Grant Thornton vertalen we deze technische aspecten in praktisch, werkbaar advies. We zorgen ervoor dat u zich bewust bent van verschillende scenario’s en opties zodat u de juiste keuzes kan maken. Onze adviseurs bekijken steeds de volledige organisatie en al haar stakeholders zodat hun advies een match is met uw onderneming. Zij worden uw vertrouwenspersoon, erkennen dat communicatie daarbij van het grootste belang is en luisteren daarom naar alle betrokken partijen. Ons doel is toegevoegde waarde te bieden aan uw onderneming als geheel en aan elke individuele stakeholder op korte en lange termijn.

Grant Thornton zorgt voor een oplossing op maat zodat u steeds de juiste tools in handen heeft om de juiste beslissingen te nemen. Onze experts werken daarom multi-disciplinair: niet enkel accountancy, belastingsadvies of juridische dienstverlening, maar een geïntegreerd plan dat uw organisatiedoelstellingen, de ambitie van uw familie en uw eigen vermogen ondersteunt. Waar mogelijk kiezen we voor preventieve dialoog en afspraken, met respect voor de belangen van alle partijen. In bestaande conflicten zetten we ook in op procedurele bemiddeling, al dan niet via de rechtbank. 

Article Nieuw erfrecht vanaf 1 september 2018 Lees meer