De Europese IFRS-normen (International Financial Reporting Standards) zijn sinds 2005 verplicht voor beursgenoteerde ondernemingen in de Europese Unie. Echter, ook voor niet-beursgenoteerde bedrijven of kmo’s bieden deze normen specifieke voordelen.

Overstap naar IFRS?

Wie IFRS toepast profileert zich in elk geval als een professionele onderneming die belang hecht aan haar financiële verslaggeving. Heeft uw organisatie bovendien vestigingen in meerdere landen, dan biedt IFRS gemeenschappelijke waarderingsprincipes, wat de consolidatie op holdingniveau eenvoudiger maakt.

Onze experts kennen de pro’s en contra’s en kunnen samen met u de oefening maken of een overschakeling van de Belgische boekhoudprincipes naar IFRS loont. Daarnaast kunnen we de impact van de toepassing van IFRS berekenen op zowel uw huidige als geprojecteerde jaarrekening en u helpen uw interne rapporteringssystemen in dit opzicht aan te passen. We kunnen uw volledige jaarrekening opstellen op basis van IFRS.

Advies bij complexiteit

Uw bedrijf past al IFRS toe? Het toepassen van de internationale standaarden kan erg complex zijn. Het is vaak niet gemakkelijk om alle ontwikkelingen in de nationale wetgeving op te volgen en daarnaast ook de regelgeving met betrekking tot IFRS te beheersen.

Onze experts kunnen u helpen bij uiterst complexe transacties en operaties. Dankzij ons internationaal netwerk kunnen onze experts de IFRS in lijn met uw financiële strategie uitrollen voor al uw vestigingen.