Bij het hertekenen van uw organisatie probeert u een match te vinden met uw strategie. Zorg er ook voor dat u op de hoogte bent van mogelijke juridische gevolgen en optimaliseer uw positie voor een optimaal resultaat.

De hertekening van uw groepsstructuur en/of de uitvoering van sociale herstructureringen kan een aanzienlijke kostenbesparing en/of efficiëntieverbetering betekenen. Onze juristen adviseren u graag over de te volgen procedure en loodsen u vervolgens door de verschillende stappen ervan.

Partner Marc Van den Bossche

Tax & Legal

Neem contact op

Begeleiding van sociale herstructureringen

De uitvoering van sociale herstructureringen vereist vaak de naleving van diverse specifieke wetgevingen die zware sancties voorzien bij overtreding. Wij assisteren u bij het volledige traject en hebben oog voor de sectorale bepalingen en de bedrijfseigen systemen:

  • het opmaken van een sociaal plan (regelingen van vervroegd pensioen, werkloosheid met bedrijfstoeslag, tijdskrediet, ...)
  • het aanvragen van een erkenning als onderneming in moeilijkheden of in herstructurering
  • het begeleiden bij de naleving van de wettelijke procedures
  • het opstellen van ondernemings-CAO's

Sociaal overleg

Grant Thornton kan u begeleiden bij sociale onderhandelingen met vakbonden. Wij bereiden u voor, zitten naast u aan de onderhandelingstafel en werken actief mee aan de totstandkoming van ondernemings-CAO's m.b.t. diverse onderwerpen (toekenning van maaltijdcheques, harmonisering van arbeids- en loonsvoorwaarden, ...).