• Grant Thornton opent energiezuinig kantoor in Gent om verder te groeien in Oost- en West-Vlaanderen

Antwerpen - Begin deze maand nam Grant Thornton Gent zijn intrek in nieuwe kantoren in de Schoonzichtstraat te Sint-Denijs-Westrem, een deelgemeente van de stad Gent. De goede bereikbaarheid, op het kruispunt van de E40 en E17, is niet alleen een pluspunt voor de medewerkers van de full-service adviseur met expertise in audit, accountancy, tax & legal en bedrijfsadvies, ook het Oost- en West-Vlaamse cliënteel zal de goede ligging ongetwijfeld appreciëren.

Grant Thornton zet haar groei voort in Oost- en West-Vlaanderen. “Grant Thornton was al geruime tijd actief vanuit Gent, evenwel enkel met auditdienstverlening. Bovendien werd het auditteam te groot voor de beschikbare ruimte”, vertelt Elie Janssens, bedrijfsrevisor. Om hun groeiambities in deze regio verder te ondersteunen vervolledigt de full-service bedrijfsadviseur nu ook in Gent zijn dienstenaanbod. “Voortaan zullen ook gecertificeerde belastingadviseurs en accountants en experts Advisory opereren vanuit deze locatie.” vult Rolf Declerck, gecertificeerd belastingadviseur, aan, die samen met Elie Janssens het kantoor zal leiden.

Grant Thornton koos voor een gemakkelijk bereikbaar kantoor in de Gentse rand. Mobiliteit en werkcomfort zijn immers belangrijke aandachtspunten. Daarom werd geopteerd voor deze aantrekkelijke, in het groen gelegen ruimte, vlakbij de E17 en E40 en vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. Het gebouw, dat bovendien enorm energiezuinig is, heeft een aantrekkelijke architectuur met veel lichtinval, de ideale ruimte dus voor afspraken met klanten en flexplekken voor de medewerkers. Grant Thornton stelt immers alles in het werk om een flexibele werkomgeving te creëren die stimulerend en verrijkend is.

Kleine ecologische voetafdruk

“Ik ben zeer enthousiast over deze nieuwe locatie”, verklaart Koert Verbruggen, CEO Grant Thornton Belgium: “Het is een belangrijke troef in het kader van de expansie van onze organisatie in de regio.” De nieuwe kantoren zijn bovendien bijzonder milieuvriendelijk. “Grant Thornton vindt het milieu belangrijk.”, vult Koert Verbruggen aan. “Daarom trekken we in een ruimte met een kleine ecologische voetafdruk. Het gebouw beschikt over zonnepanelen, een ventilatiesysteem met warmterecuperatie, hoogrendementsbeglazing, een klimaatplafond en een geothermische warmtepomp. Dat alles creëert energie-duurzame omstandigheden, en dat kan ik alleen maar toejuichen.”