• Sterke financiële resultaten voor Grant Thornton

Antwerpen – Vandaag publiceert full-service bedrijfsadviseur Grant Thornton de wereldwijde financiële resultaten voor het boekjaar afgesloten op 30 september 2018.

De omzet steeg met 9,4%, van $ 5 miljard naar $ 5,4 miljard. Dit is het hoogste groeipercentage van het netwerk in zes jaar. Het resultaat van een doelbewuste focus op belangrijke strategische groeimarkten en een voortgezette investering in het netwerk, in performantere technologie en vooral in de vorming en opleiding van de medewerkers.

Enkele cijfers 

Europa kende een bovengemiddelde groei van 7,7%. Bij meer dan de helft van de Europese kantoren stegen de inkomsten zelfs met meer dan 10%.

Ook Noord- en Zuid-Amerika behaalden mooie resultaten, met een groeipercentage van 5,7%. Zij blijven immers de grootste markt van het netwerk met een omzet van $ 2,5 miljard (+5,7%), gevolgd door Europa met $ 1,75 miljard.

Wereldwijd werd een sterke groei opgetekend. De dienstverlening in Audit & Assurance vertegenwoordigde ongeveer 39% van de totale inkomsten, een stijging met 4,3%. De fiscale dienstverlening kende, mede door het veranderende belastinglandschap, de sterkste groei (14,8%) en was goed voor 22% van de totale inkomsten. De Advisory-diensten (waarderingen, business risks, due diligence,…) stegen met 10,4% en vormden 35% van de totale inkomsten. Opmerkelijk is dat meer dan 20% van de groei in 2018 afkomstig was van de begeleiding van fusies en overnames. Deze waren in volume en waarde gestegen ten opzichte van de afgelopen twee jaar.

Tegelijkertijd groeide ook het aantal medewerkers wereldwijd met 6,3%, tot 52.686 mensen in 131 landen.

Tevreden met de resultaten

"Het succes van afgelopen jaar is het resultaat van een doelbewuste strategische focus op onze middelgrote klanten en onze belangrijkste strategische groeimarkten.”, aldus een tevreden Peter Bodin, CEO Grant Thornton International.“Wij hebben fors geïnvesteerd in het netwerk, in een performantere technologie en vooral in de vorming en opleiding van onze mensen, de leiders van morgen. Alleen zo kunnen we klaarstaan met kwalitatief advies en ondersteuning bieden aan onze klanten in deze snel veranderende markt. Ook de toewijding, passie en inzet van onze mensen was van cruciaal belang om dit fantastische resultaat neer te zetten.”

En Grant Thornton België?

Koert Verbruggen, CEO Grant Thornton België, voegt hieraan toe: “Ook in België willen we deze sterke internationale groeicijfers in de komende jaren verderzetten. Mede dankzij de investering in overnames, het aanwerven van diverse gekwalificeerde technische profielen en de aanstelling van 3 nieuwe partners die verantwoordelijk zijn om de verschillende service lines uit te bouwen, hebben we een nog grotere basis gelegd voor een solide continue groei.
Daarnaast zorgen we voor een uiterst aangename werksfeer en investeren we voortdurend in de vorming en opleiding van onze mensen, een essentiële factor om continuïteit en groei te garanderen in een people business zoals de onze. Deze groei is ook essentieel om blijvend tegemoet te komen aan het wijzigend verwachtingspatroon van de markt ten opzichte van ons beroep.”