banner image
Persberichten

Grant Thornton nog dichter bij zijn Franstalige klanten dankzij nieuw kantoor in Luik

Het opent daarmee zijn 3e kantoor in Wallonië, in totaal het 7e in België

Grant Thornton België kondigt de opening aan van zijn nieuwe kantoor in Luik. Sinds 1 juni hebben zeven auditexperts hun intrek genomen in een gloednieuw gebouw, vlakbij de luchthaven van Luik. Grant Thornton zal het team in Luik verder uitbreiden om lokale bedrijven een uitgebreide service te bieden, met expertise op het gebied van audit, accountancy, tax & legal en advisory.

Sinds 1 juni hebben 7 Luikse medewerkers van de auditafdeling van Grant Thornton hun intrek genomen in de rue du Fort 3 in Grâce-Hollogne, in het gloednieuwe kantorencomplex l’Escale. Binnenkort zullen nieuwe medewerkers, gespecialiseerd in tax en accountancy, hen vervoegen om het dienstenaanbod van Grant Thornton in de regio te vervolledigen.

Een derde kantoor in Wallonië voor lokale klantenservice

Grant Thornton was al aanwezig in Wallonië met kantoren in Jumet en Doornik, maar vestigt zich nu ook in Luik. Het audit- en adviesbureau, dat in België ruim 250 experts tewerkstelt, heeft zo een zevende vestiging, na Antwerpen, Brussel, Gent, Jumet, Doornik en Turnhout.

“We openen een nieuw kantoor in Luik, met medewerkers die dicht bij de Franstalige klanten staan ​​om hen beter te kunnen bedienen. Dit initiatief maakt deel uit van ons streven om onze lokale aanwezigheid te versterken en nog beter persoonlijke en snelle service te bieden. Door dichter bij onze klanten te staan, zullen we hun specifieke behoeften beter kunnen begrijpen, sneller aangepaste oplossingen kunnen bieden en een duurzame vertrouwensrelatie kunnen opbouwen”, legt Aman Kuderbux uit, partner bij Grant Thornton en verantwoordelijk voor het project in Luik.

Als onderdeel van zijn geografische diversificatiestrategie heeft Grant Thornton zijn zinnen gezet op Luik. Hierdoor kan het bedrijf zijn activiteiten in Wallonië verder ontwikkelen en tegelijkertijd een lokale service aan zijn klanten aanbieden.

Aman Kuderbux verklaart: “De economische dynamiek en de ligging van Luik, dat gemakkelijk bereikbaar is, bleken belangrijke troeven om onze activiteiten uit te breiden en een lokale service aan te bieden. Ook voor onze medewerkers uit deze regio is het een voordeel.’’

De Franstalige markt biedt kansen voor Grant Thornton

De afgelopen jaren zijn de activiteiten van Grant Thornton vooral in Luik stevig gegroeid. Het audit- en adviesbureau wil zijn lokale aanwezigheid versterken en zijn marktaandeel vergroten door nieuwe klanten aan te trekken. In Luik telt Grant Thornton onder zijn belangrijkste klanten bedrijven die actief zijn in de sector van de elektriciteits- en gasdistributie, transport en logistiek, industriële en commerciële koeling en HVAC-systemen, enz.

Het nieuwe kantoor in Luik heeft een capaciteit van 30 personen. Grant Thornton is van plan om op termijn nieuwe medewerkers aan te werven om de groei in Wallonië te ondersteunen. Volgens Aman Kuderbux staan ​​er volgend jaar twee à drie rekruteringen gepland. “We nemen regelmatig deel aan jobbeurzen bij HEC Liège (een Luikse managementschool), waar al een aantal van onze huidige medewerkers vandaan komen”, zegt hij.

Duurzaamheid staat centraal op de nieuwe locatie

Grant Thornton heeft L'Escale gekozen als locatie voor zijn nieuwe kantoor in Luik, dat een uitzonderlijk uitzicht biedt op de luchthaven van Luik en de groene Maasvallei. Het gaat om nieuwbouw van drie high-end kantoorgebouwen voorzien van de nieuwste technologieën. 

Dit complex huisvest sinds juni 2023 bedrijven en voldoet aan de duurzaamheidsnormen en ESG-criteria. “Kantoorduurzaamheid is een belangrijk criterium voor Grant Thornton. Al meer dan een jaar hanteren we een duurzame ontwikkelingsaanpak om de milieuprestaties van het bedrijf te verbeteren”, vertrouwt Leslie Van den Branden, managing partner bij Grant Thornton België, toe.

kopieer tekst artikel