The future of Europe 2016

Public sector Innovation in Public Financial Management Read more

Grant Thornton-expertise in de openbare sector

Wereldwijd en in België staan de publieke en not-for-profit-sector voor een groep organisaties die onderling veel van elkaar verschillen. Van centrale en lokale overheden tot internationale wetgevers, multilaterale organisaties, infrastructuur en nutsbedrijven, overheidsagentschappen, goede doelen, onderwijsinstellingen, sociale diensten, vzw’s, … al deze organisaties hebben hun eigen noden en worden geconfronteerd met specifieke uitdagingen.

Subsidies, giften, financieringen, … specifieke regels worden toegepast op niet-private ondernemingen. Bovendien komt er vanuit overheden vaak de vraag naar risicobeheersing en een transparante governance structuur en dient over de efficiëntie van de organisatiestructuur gerapporteerd te worden. Daarnaast zijn rapporteringsregels, taxatie en regulering vaak zeer verschillend van de private sector. 

Onze experts begrijpen het verschil en helpen u uw administratie te optimaliseren, voeren interne audits uit, helpen u met compliance, externe audits, interne audits, voorbereiding voor subsidieaanvragen en alle andere ondersteuning die u nodig heeft om te kunnen focusen op de strategie van uw organisatie.