article banner

International financial reporting standards (IFRS)

IFRS, een integraal onderdeel van rapportering

IFRS-rapportering maakt steeds vaker standaard deel uit van de ondernemingswereld. Internationale organisaties worden vaak geconfronteerd met de uitdaging van verschillende wetgeving in verschillende landen. Het is vaak niet gemakkelijk om alle ontwikkelingen in de nationale wetgeving op te volgen en daarnaast ook de wetgeving met betrekking tot IFRS te beheersen. 

Het toepassen van de International Financial Reporting Standards (IFRS) kan complex zijn en wordt vaak aanzien als een vereiste voor grote internationale groepen. Echter, IFRS is geleidelijk aan meer dan alleen de accountingstandaard voor beursgenoteerde bedrijven. 

IFRS

Making financial statements an effective communication tool

Find out more

Voor grotere holdings met groepstructuren in meer dan één land biedt IFRS gemeenschappelijke waarderingsprincipes, wat de consolidatie op holdingniveau eenvoudiger maakt.  

Voor kleinere kmo’s kan de implementatie van IFRS ook een onderdeel zijn van hun rapporteringsvereisten. Onze IFRS-experts kunnen de verschillen in kaart brengen tussen de jaarrekening volgens lokale wetgeving en IFRS.  Door middel van een doorgedreven analyse kunnen wij u aangeven hoe u kan overschakelen van nationale rapporteringsstandaarden naar IFRS.

Daarnaast kunnen we ook de impact berekenen op de cijfers van zowel de huidige als de toekomstige jaarrekening en u helpen uw interne rapporteringssystemen en het grootboek aan te passen. We kunnen zelfs uw volledige jaarrekening opstellen op basis van IFRS.