Statutaire en contractuele audits: van compliance naar management tool

U moet zich op financieel vlak verantwoorden, bijvoorbeeld aan uw aandeelhouders en andere stakeholders. Uw financiële informatie moet dus betrouwbaar zijn om te kunnen rapporteren aan uw aandeelhouders, investeerders, de fiscus, … Een professionele audit van uw jaarrekening en andere financiële rapportering, zeker aan derden, is dus van groot belang. Daarnaast wil u die informatie ook gebruiken om uw performantie te beoordelen: realiseert u uw doelstellingen en hoe kan u uw risico’s beperken?

Het maakt niet uit of uw onderneming een kmo is of een grote groep: u wilt dat de cijfers die u gebruikt om uw beslissingsproces te ondersteunen, een correct en onafhankelijk beeld geven van uw organisatie. Dat is waar onze teams voor zorgen. 

Ria Verheyen Onze expert Contact

Ongeacht hoe uitgebreid de audit:

  • een volledige audit voor wettelijke doeleinden, waarbij de organisatie verplicht is haar jaarrekening en periodieke financiële informatie neer te leggen
  • een audit in functie van de groeiplannen van uw onderneming, een onafhankelijke evaluatie van uw corporate governance structuur
  • een objectieve test van de accuraatheid en compliance van uw rapporteringsmethoden en uw jaarrekening
  • een evaluatie van de compliance van de rapportering van uw internationale organisatie
  • etc.  

Ons team van experts helpt u uw sterktes en zwaktes te identificeren. Vervolgens helpen zij u bij het richting geven aan uw verdere groei. De audit teams van Grant Thornton bekijken elk assurance project op individuele basis en zorgen ervoor dat de specifieke complexiteit van uw organisatie in de rapportering weergegeven wordt. Op die manier wordt deze een echte management tool. Dankzij deze aanpak krijgt u een accuraat en objectief zicht op uw financiële positie en beschikt u over werkbaar advies over hoe u uw efficiëntie, effectiviteit en compliance van uw corporate governance structuur kan verbeteren.