Medewerkers (financieel) betrekken? Ja, graag! Via een winstpremie of iedereen mede-eigenaar? Geen idee…

In een snel veranderende wereld zijn organisaties op zoek naar medewerkers die snel kunnen schakelen en zin voor initiatief aan de dag leggen. Hoe wek je zin voor eigenaarschap en ondernemingsgeest tot leven bij jouw werknemers?

In de inspiratiesessie geven Geert Janssens van ETION, Hannes Hollebecq van CERA en enkele experts van Grant Thornton concrete antwoorden op basis van de case van Liesbet en Cindy. In hun fictieve bedrijf, gebaseerd op een praktijkvoorbeeld, zijn beide ondernemers samen aandeelhouder van een succesvolle onderneming. Op enkele jaren tijd groeide het personeelsbestand uit tot 20 medewerkers. Nu lijkt de tijd rijp om diezelfde medewerkers nauwer te betrekken bij het reilen en zeilen van de onderneming, ook op financieel vlak. Hoe beginnen Liesbet en Cindy daaraan? Is een winstpremie een geschikt instrument? Is mede-aandeelhouderschap een optie?

De experts bespreken op een overzichtelijke wijze de diverse beschikbare instrumenten en de belangrijkste juridische, sociaalrechtelijke en fiscale aandachtspunten, en gaan ook in op vragen van de deelnemers.

Sprekers Grant Thornton
Hilde Gaublomme Partner Direct Tax
Kristof Wuyts Director Direct Tax
Tim Dausy Senior Manager Legal

Programma

15.15 uur: ontvangst

15.30 uur: start inhoudelijk gedeelte

18.00 uur: napraten met experts en collega-ondernemers bij een hapje en een drankje

  • het ETION-gebouw
  • Sneeuwbeslaan 20
  • 2610 Wilrijk
Tel: +32 03 829 25 25 Contact: