Hoe komt men heelhuids uit interne conflicten binnen een vastgoedkantoor? En hoe laat u het beste een vastgoedkantoor over, ook als alles goed gaat?

In deze opleiding staan we eerst stil bij de samenwerkingsvormen waarin vastgoedmakelaars zich vandaag steeds meer organiseren, elk met hun voor- en nadelen en met bijzondere aandacht voor de recente wijzigingen (1 mei 2019) van het wetboek van vennootschappen dan voortaan WVV heet.

We bekijken hoe men het beste te werk gaat als men de samenwerking wenst stop te zetten omdat er conflicten zijn tussen de aandeelhouders in de vennootschap. Hoe geraakt men het beste uit deze patsituatie? En hoe kan u de aandelen dan waarderen?

Na de pauze gaan we in op het overlaten van een vastgoedkantoor met het oog op gewone opvolging. U krijgt een aantal juridische wenken en we bekijken hoe u in dat geval uw vastgoedkantoor correct waardeert. Kiest u voor de verkoop van het handelsfonds of voor de verkoop van de aandelen? En waarom? De pro’s en contra’s van elke structuur worden afgewogen. 

In deze interactieve, praktijkgerichte sessie worden zowel het juridische als het fiscaal/financiële luik gebracht door twee specialisten die de materie elk vanuit hun specialisatie belichten.

Spreker Grant Thornton
Peter Vermeiren Senior Manager, Transaction Advisory Services

  • T2-campus
  • Thor Park 8040
  • 3600 Genk
Tel: 09 245 54 07 Contact: