[Inschrijven is helaas niet meer mogelijk]

Wat is de waarde van mijn onderneming? En wat zijn de drivers om de waarde van aandelen te maximaliseren?

Tijdens deze workshop lichten Mark Ernots (Partner), Steven Pazen (Partner) en Peter Vermeiren (Senior Manager) van ons Transaction Advisory Services team toe hoe wij de waardering van een onderneming benaderen. 

Een waardebepaling is zinvol in tal van omstandigheden: bij het in- of uitstappen van een aandeelhouder, bij een overname, een familiale overdracht, een belangrijke investering, het uittekenen van verloningsstructuren, … 

Er zijn echter tal van elementen die een belangrijke impact hebben op de waarde van een onderneming: omzet, groeivoet, bruto marges, kostenstructuur, schuldgraad, behoefte aan werkkapitaal, investeringen, fiscale tarieven en aftrekposten, … Het zijn precies deze parameters die in ons waarderingsmodel snel en eenvoudig gesimuleerd kunnen worden. 

In het tweede deel van de workshop behandelen we de afrekeningsmechanismes vanuit onze dagelijkse praktijk als transactie-adviseurs. Hierbij zullen de principes van “Closing Accounts” en “Locked Box” verder toegelicht worden.

Eindigen doen we met onze eerste bevindingen over het nieuwe Wetboek van vennootschappen en verenigingen en de impact hiervan op overnamestructuren. Is de nieuwe “kapitaalloze” BV wel de ideale vennootschapsvorm voor investeerders?

Een greep uit de thema’s die aan bod zullen komen:

  • Welke inputgegevens gebruiken we bij een waardering? 
  • Hoe gaan we om met resultaten uit onze “data”-analyse? Wat is de relatie met de toekomstige kasstromen?
  • Welke waarderingsmethodes passen we toe?
  • Wat is het verschil tussen “ondernemingswaarde” en de “waarde van de aandelen”?
  • Welke impact heeft een wijziging van de onderliggende parameters (bijvoorbeeld marges, rentelast, verloningsbeleid) op de uiteindelijke waardering van uw onderneming?
  • Afrekeningsmechanismes: Locked Box of toch Completion Accounts te overwegen?
  • Wat is de impact van het nieuwe wetboek vennootschappen op overnamestructuren?
  • Wat zal de impact zijn van de nieuwe liquiditeitstest op het uitkeren van cash (dividend, tantièmes, …)?

Uiteraard krijgt u naderhand de gelegenheid om vragen te stellen en met een van onze experts dieper op uw vragen in te gaan. 

De workshops worden in het Nederlands gegeven.

Programma

18:00 - 18:30
Verwelkoming

18:30 - 20:00
Workshop

20u00 - 21:30
Afsluitend netwerkmoment 

  • Medialaan 50
  • 1800 Vilvoorde
Tel: 03 235 66 66 Contact: