Zorg dat uw BTW positie correct en zo optimaal mogelijk gestructureerd is.

Als ondernemer binnen de EU (en zelfs daarbuiten) komt u in aanraking met de EU belastingwetgeving. Cross-border aangiftes, registraties en reconciliaties vereisen kennis van experts. Om de groei van uw organisatie te vrijwaren, hebt u up-to-date expertise nodig om uw BTW positie te optimaliseren en aan te passen aan de dynamiek van internationale en nationale regelgeving en wetten.

Onze BTW experts helpen u deze complexiteit beheersen. Als onderdeeel van een internationaal netwerk, kunnen onze specialisten samenwerken op specifieke projecten en wisselen zijn hun ervaring uit. Zo zijn zij steeds op de hoogte van recente ontwikkelingen en kunnen zij u helpen bij uw specifieke uitdagingen. 

BTW Flash 6% btw-tarief voor renovatie enkel voor privéwoningen ouder dan 10 jaar. Lees verder

Ons dedicated internationaal compliance team evalueert uw BTW verplichtingen en geeft advies op de meest geschikte registratie. Zij kunnen u bijstaan met de volledige Belgische btw-boekhouding en de indiening van de btw-aangiften (of nazicht).

Ook kunnen wij optreden als fiscaal vertegenwoordiger voor buitenlandse ondernemingen en vragen we de nodige vergunningen aan. Bovendien heeft ons team ook een uitgebreide ervaring in het coördineren van de buitenlandse btw-verplichtingen van internationaal actieve ondernemingen. In die rol treden we op als het centraal contactpunt van de onderneming. Het uitgebreide internationale netwerk van Grant Thornton International staat daarbij garant voor een optimale afstemming tussen de verschillende nationale btw-regelingen.